Manja slova Veća slova RSS
>

Kreće izgradnja stambene zgrade u Nikšiću

Kreće izgradnja stambene zgrade u Nikšiću
Datum objave: 19.06.2020 14:36 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković i izvršni direktor stambene zadruge „Odbrana“ Mladen Burić potpisali su danas ugovor kojim se ozvaničava prenos prava svojine sa Ministarstva, odnosno Uprave za imovinu, na Zadrugu, čime se kreće u izgradnju stambene zgrade za zaposlene u tom resoru i Vojsci Crne Gore u Nikšiću.


„Ovo je zajednička akcija, koju smo sa Sindikatom Vojske Crne Gore i Opštinom Nikšić definisali mnogo ranije, ali smo čekali okončanje administrativnih procedura, što je ozvaničeno danas. Sada može da krene druga faza, odnosno sama izgradnja stambenog objekta koji će, nadam se, biti završen u narednih godinu dana“, naglasio je Bošković.

On je istakao da je to još jedan doprinos Ministarstva i stambene zadruge „Odbrana“, kojim se rješavaju pitanja ključna za ekonomsko i socijalno zbrinjavanje zaposlenih u VCG i Ministarstvu odbrane.

„Mislim da smo na dobrom putu da u narednih nekoliko godina u potpuno riješimo to pitanje“, kazao je ministar, naglasivši da je to još jedno ispunjeno obećanje u čiju se realizaciju kreće.

Burić je kazao da je sada na na „Odbrani“ da obezbijedi stambene jedinice zaposlenima u VCG i Ministarstvu koji žele da žive u Nikšiću.

„Naravno, kroz dogovor s lokalnom samoupravom i budžetskim jedinicama, potrudićemo se da, ukoliko bude viška stanova, to ne bude zgrada samo za naše zaposlene, već i za one koji rade u javnom sektoru, ili nekim drugim strukturama“, poručio je izvršni direktor stambene zadruge „Odbrana“.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane