Manja slova Veća slova RSS
>

Ljetnji vojni kamp uz poštovanje preporuka NKT

Ljetnji vojni kamp uz poštovanje preporuka NKT
Datum objave: 25.06.2020 09:35 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ljetnji vojni kamp počeo je uz poštovanje svih propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Instituta za javno zdravlje.


Ove godine 65 srednjoškolaca iz cijele Crne Gore u okviru petog Ljetnjeg vojnog kampa vojničkim životom živjeće dvije sedmice, a tom prilikom oprobaće se u topografiji, orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, kao i u logorovanu tj. ishrani i preživljavanju u prirodi. 

Ministarstvo odbrane prethodno je organizovalo testiranje polaznika kampa na koronavirus, kako bi zbog novonastale situacije, bili sigurni da su djeca bezbjedna. Nakon što je utvrđeno da su negativni na COVID19 i uz prethodnu saglasnost roditelja koji su apsolutno podržali održavanje kampa, bez svečane ceremonije otvaranja, djeca su upućena u kasarnu 'Đuro Drašković' u Kolašinu. Polaznici će u tom gradu, kao i Pljevljima i Tivtu uglavnom boraviti na otvorenom, na vojnim poligonima i već pripremljenim i dezinfikovanim lokacijama. 

Podsjećamo, cilj kampa je da se srednjoškolci oprobaju kao vojnici, da kroz aktivnosti i druženje razvijaju osjećaj solidarnosti i drugarstva, stiču znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv. 

 
Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane