Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Љетњи војни камп уз поштовање препорука НКТ

Љетњи војни камп уз поштовање препорука НКТ
Датум објаве: 25.06.2020 09:35 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Љетњи војни камп почео је уз поштовање свих прописаних мјера и препорука Националног координационог тијела за заразне болести, као и Института за јавно здравље.


Ове године 65 средњошколаца из цијеле Црне Горе у оквиру петог Љетњег војног кампа војничким животом живјеће двије седмице, а том приликом опробаће се у топографији, оријентирингу, санитетској и алпинистичкој обуци, као и у логоровану тј. исхрани и преживљавању у природи. 

Министарство одбране претходно је организовало тестирање полазника кампа на коронавирус, како би због новонастале ситуације, били сигурни да су дјеца безбједна. Након што је утврђено да су негативни на ЦОВИД19 и уз претходну сагласност родитеља који су апсолутно подржали одржавање кампа, без свечане церемоније отварања, дјеца су упућена у касарну 'Ђуро Драшковић' у Колашину. Полазници ће у том граду, као и Пљевљима и Тивту углавном боравити на отвореном, на војним полигонима и већ припремљеним и дезинфикованим локацијама. 

Подсјећамо, циљ кампа је да се средњошколци опробају као војници, да кроз активности и дружење развијају осјећај солидарности и другарства, стичу знања о улози и значају Војске Црне Горе у друштву и тиме јачају интересовање за војни позив. 

 
Биро за односе са јавношћу Министарства одбране