Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић обишао радове у Петњици

Министар Бошковић обишао радове у Петњици
Датум објаве: 26.06.2020 17:23 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић је са начелником Генералштаба Војске Црне Горе генерал мајором Драгутином Дакићем и сарадницима обишао Петњицу, односно село Плочник гдје инжењеркса чета ВЦГ пробија путеве. Министар је казао да је раније најављено да ће овај период за ту чету бити права грађевинска сезона.

'Овим данашњим гестом потврђујемо да је нераскидива веза између Војске Црне Горе и грађана и да смо ту на услузи свима. Нови захтјеви су се поставили и сада је наша инжењерска чета умјесто у четири, присутна у пет општина, у Петњици, Гусињу, Бијелом Пољу, Пљевљима и Колашину, гдје смо били на Сињајевини', поручио је министар Бошковић. Он је казао да су радови почели прије неколико дана, како је то предвиђено уговором који је потписан са општином, као и да се ту неће стати, без обзира на временске услове.

'Војска је гарант безбједности, али и гарант добрих могућности, да се реализују неке активности које општине у датом моменту нијесу могле да остваре, што због ограничених ресурса, што због кадровских и материјалних потенцијала', истакао је Бошковић и додао да ће ВЦГ увијек бити ту када је то потребно, сходно потребама цивилног становништва.

То је, према ријечима предсједника општине Петњица Самира Аговића, изузетно значајно за локално становништво и њихов рад.

'Ово је велика шанса и прилика да заједно учинимо све како би пољопривредни прозивођач добио што боље услове, односно квалитетне саобраћајнице. У овим временима потребна нам је производња и то домаћа. Лакше ће долазити до имања и катуна и своје производе пласирати, обзиром да се овдје врши линијски откуп млијека', казао је Аговић. 

Он се захвалио министру Бошковићу, Војсци Црне Горе и Влади и закључио да се по завршетку радова у селу Плочник наставља и то на пробијању локалног пута у МЗ Јаворово.

мод