Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Спремне нове зграде за Логистички батаљон и Војну полицију

Спремне нове зграде за Логистички батаљон и Војну полицију
Датум објаве: 10.07.2020 15:06 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић са начелником Генералштаба генерал мајором Драгутином Дакићем и сарадницима обишао је двије реконструисане зграде у касарни “Марко Миљанов Поповић” у Маслинама. Ријеч је о објектима Логистичког батаљона и Војне полиције.

 
'Са задовољством могу рећи да, много прије рока који је био дефинисан уговором, имамо завршене објекте у касарни Маслине. Наравно, то је само почетак, јер након овога идемо са реконструкцијом још двије зграде, за Почасну гарду, а друга за Чету везе. Тако касарну у Маслинама подижемо на квалитетнији, оперативни ниво, гдје ћемо моћи да смјестимо већину наших ефектива из Подгорице', поручио је министар Бошковић. Он се захвалио компанији БЕМАX на одлично одрађеном послу и додао да је готово спреман пројекат за зграду Генералштаба, која ће такође да буде у оквиру касарне. 

'Оно што Министарство одбране ради у посљедње вријеме за велику је похвалу, јер смо након модернизације оружаних снага кренули са реконструкцијом инфраструктуре. Свједоци смо сви да је значајан број тих објеката у власништву МО доста оронуо, не одговара потребама модерне мале армије и на тај начин смо успјели да дефинишемо који су наши приоритети и да се сходно тиме опредјељујемо. Знате да градимо касарну у Андријевици, а настављамо са реконструкцијом у Никшићу и Колашину', казао је министар Бошковић. 

Извршни директор компаније БЕМАX, Веселин Ковачевић захвалио се стручном надзору, као и координаторима у Министарству одбране. 'Ријеч је о захтјевном послу, јер се ради о реконструкцији, који смо на успјешан начин завршили и ова два објекта довели у стање у које сте сами могли да се увјерите. Захваљујем и стручном тиму инжењера из БЕМАX-а који су предано одрадили овај посао', истакао је Ковачевић. 

Министар Бошковић је одговарајући на питања новинара која се односе на изборе заказане за 30.август поручио да нема сумње да ће тада бити одржани. 

"Као што смо више пута нагласили и показали да је здравље врхунски приоритет Владе Црне Горе, сигуран сам да ће и овом приликом то бити на првом мјесту. Све ово што смо радили посвећено је сузбијају пандемије. Наравно, морамо водити рачуна о економији, зато смо сада у овом другом налету коронавируса са другачијом стратегијом. Сигуран сам да ће избора 30.августа бити, уз поштовање свих препорука. Нисмо једина земља у региону која их одржава ове године. Како сад изгледа, са овим вирусом ћемо морати научити да живимо и да организујемо живот на најбољи начин', поручио је Бошковић. 
 
Бошковић је упитан и око навода да су на протестима у Србији учествовали и појединци из Црне Горе. 'Никоме из владајућих структура није пало на памет да се инволвира у протесте у Србији.

Сигуран сам да је тамо било црногорских држављана, али се то не може везати за Владу Црне Горе, већ претпостављам да је одговор негдје друго. Немамо неки посебан интерес у томе. Гледамо оно што је код нас и рјешавамо нагомилане изазове, који су тренутно пред Црном Гором, а тичу се здравствене, економске ситуацију, одржавања избора и свега што је пред нама', казао је министар Бошковић. 

На питање да ли ће опет активирати захтјев за помоћ који је упућен НАТО-у, а који је 19. јуна ове године повучен, министар је казао да Влада ствари држи под контролом, што сви могу и видјети, те да ће се поново упутити, ако за тим буде потребе. Такође, он је поручио да се нити један капитални пројекат није зауставио, јер они омогућавају континуирани економски раст и развој. 

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране