Manja slova Veća slova RSS
>

Spremne nove zgrade za Logistički bataljon i Vojnu policiju

Spremne nove zgrade za Logistički bataljon i Vojnu policiju
Datum objave: 10.07.2020 15:06 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je dvije rekonstruisane zgrade u kasarni “Marko Miljanov Popović” u Maslinama. Riječ je o objektima Logističkog bataljona i Vojne policije.

 
'Sa zadovoljstvom mogu reći da, mnogo prije roka koji je bio definisan ugovorom, imamo završene objekte u kasarni Masline. Naravno, to je samo početak, jer nakon ovoga idemo sa rekonstrukcijom još dvije zgrade, za Počasnu gardu, a druga za Četu veze. Tako kasarnu u Maslinama podižemo na kvalitetniji, operativni nivo, gdje ćemo moći da smjestimo većinu naših efektiva iz Podgorice', poručio je ministar Bošković. On se zahvalio kompaniji BEMAX na odlično odrađenom poslu i dodao da je gotovo spreman projekat za zgradu Generalštaba, koja će takođe da bude u okviru kasarne. 

'Ono što Ministarstvo odbrane radi u posljednje vrijeme za veliku je pohvalu, jer smo nakon modernizacije oružanih snaga krenuli sa rekonstrukcijom infrastrukture. Svjedoci smo svi da je značajan broj tih objekata u vlasništvu MO dosta oronuo, ne odgovara potrebama moderne male armije i na taj način smo uspjeli da definišemo koji su naši prioriteti i da se shodno time opredjeljujemo. Znate da gradimo kasarnu u Andrijevici, a nastavljamo sa rekonstrukcijom u Nikšiću i Kolašinu', kazao je ministar Bošković. 

Izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević zahvalio se stručnom nadzoru, kao i koordinatorima u Ministarstvu odbrane. 'Riječ je o zahtjevnom poslu, jer se radi o rekonstrukciji, koji smo na uspješan način završili i ova dva objekta doveli u stanje u koje ste sami mogli da se uvjerite. Zahvaljujem i stručnom timu inženjera iz BEMAX-a koji su predano odradili ovaj posao', istakao je Kovačević. 

Ministar Bošković je odgovarajući na pitanja novinara koja se odnose na izbore zakazane za 30.avgust poručio da nema sumnje da će tada biti održani. 

"Kao što smo više puta naglasili i pokazali da je zdravlje vrhunski prioritet Vlade Crne Gore, siguran sam da će i ovom prilikom to biti na prvom mjestu. Sve ovo što smo radili posvećeno je suzbijaju pandemije. Naravno, moramo voditi računa o ekonomiji, zato smo sada u ovom drugom naletu koronavirusa sa drugačijom strategijom. Siguran sam da će izbora 30.avgusta biti, uz poštovanje svih preporuka. Nismo jedina zemlja u regionu koja ih održava ove godine. Kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo i da organizujemo život na najbolji način', poručio je Bošković. 
 
Bošković je upitan i oko navoda da su na protestima u Srbiji učestvovali i pojedinci iz Crne Gore. 'Nikome iz vladajućih struktura nije palo na pamet da se involvira u proteste u Srbiji.

Siguran sam da je tamo bilo crnogorskih državljana, ali se to ne može vezati za Vladu Crne Gore, već pretpostavljam da je odgovor negdje drugo. Nemamo neki poseban interes u tome. Gledamo ono što je kod nas i rješavamo nagomilane izazove, koji su trenutno pred Crnom Gorom, a tiču se zdravstvene, ekonomske situaciju, održavanja izbora i svega što je pred nama', kazao je ministar Bošković. 

Na pitanje da li će opet aktivirati zahtjev za pomoć koji je upućen NATO-u, a koji je 19. juna ove godine povučen, ministar je kazao da Vlada stvari drži pod kontrolom, što svi mogu i vidjeti, te da će se ponovo uputiti, ako za tim bude potrebe. Takođe, on je poručio da se niti jedan kapitalni projekat nije zaustavio, jer oni omogućavaju kontinuirani ekonomski rast i razvoj. 

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane