Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

НГШ Дакић разговарао са кадетима који започињу образовање на престижним иностраним академијама

НГШ Дакић разговарао са кадетима који започињу образовање на престижним иностраним академијама
Датум објаве: 28.08.2020 13:04 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Генералштаба, генерал мајор Драгутин Дакић разговарао је са кадетима који почетком септембра започињу образовање на иностраним војним академијама у Републици Хрватској, Грчкој, Аустрији, Италији и Сјеверној Македонији. Ове године селекцију за престижне академије прошло је 24 младих људи, међу којима је пет дјевојака и 19 мушкараца.

Начелник Генералштаба поздравио је кадете, пожелио срећу у будућем раду и захвалио што су изабрали један од најчаснијих позива. 'Не постоји ништа часније и племенитије, него служити својој држави и народу. Позив који сте изабрали научиће вас да безрезервно волите своју државу, да цијените и поштујете њену културу и традицију и све различитости које је красе', истакао је Дакић и додао да ће их позив научити да буду одани, посвећени, дисциплиновани, одговорни и истрајни.

Он је казао да данашња, савремена Војска захтијева добро обученог и опремљеног војника, храброг, какав приличи Војсци Црне Горе. 'Градимо Војску која ће бити надахнута патриотизмом, добро опремљена, обучена, способна да одговори на све савремене изазове са којима се сусреће не само Црна Гора, него цијели свијет', поручио је Дакић.

Од 24 кадета који су изабрани ове године, двоје је већ започело образовање у Сједињеним државама, једно у Републици Аустрији, док је селекција за академију у Републици Турској у току. Напомињемо да смо прошле године на иностране академије послали 10 кадета, што довољно говори о нашој посвећености, као и заинтересованости младих људи за тај позив.

Подсјећамо и да је тренутно на академијама 33 кадета, као и да је од обнове независности војне академије завршило 87 кадета.мод