Manja slova Veća slova RSS
>

Reagovanje komandanta Mornarice, kapetana fregate Gorana Đurkovića

Reagovanje komandanta Mornarice, kapetana fregate Gorana Đurkovića
Datum objave: 28.09.2020 10:49 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ja, Goran Đurković kapetan fregate i komandant Mornarice Vojske Crne Gore (MVCG) još jednom sam dužan da se obratim javnosti nakon reagovanja takozvanog novinara ND Vijesti Siniše Lukovića na moj demanti koji je objavljen prethodnog dana. Naime, njegovo reagovanje predstavlja eklatantan primjer ličnog obračuna, iz njemu znanih razloga. To javnost može sama da procijeni, posebno u dijelu gdje pominje Ljubljanu, mjesto gdje sam rođen, što je očito takođe problem za ovog samoproklamovanog profesionalca i autora degutantnih tekstova.


Reagovanjem dokazuje da ništa od prethodno navedenih optužbi nema utemeljenje, već na to dodatno pominje i pojedinu djecu vojnih lica. Ukoliko neko ne dijeli njegovo i mišljenje njegovih izvora, odmah biva partijski označen, pa zato ističem da nije uspio njegov ponovni pokušaj da se MVCG prikaže kao partijska organizacija.

Saglasni smo samo u jednom dijelu, a to je da je Mornarica pred velikim izazovom, što smo i ranije isticali, imajući na umu sve ono što je prethodilo. Da je unizi i obesmisli uporno pokušava ovaj autor tekstova, kao i njegovi izvori i eksperti, čiju zaostavštinu problema sada mi moramo da rješavamo. Poručujem da ćemo ih riješiti, svi zajedno, ali kao kolektiv Mornarice.

Stojim pri tome da je žalosno gledati ovakav odnos odraslog čovjeka prema jednom sistemu, koji je na kraju došao do toga da samo služi svojim izvorima u cilju liječenja kompleksa i neostvarenih ambicija. 

Žao mi je što na ovaj način moram da istupam u javnost, ali sam dužan da branim ono što jeste Vojska Crne Gore, koju godinama gradimo, uprkos nasrtajima zlonamjernih, samoprozvanih 'ljubitelja' Mornarice koji su uz nju odrastali. Da ima dobrih namjera, prepoznali bi u svim ovim godinama makar jedan afirmativan tekst.

Sa ovim, završavam svu dalju diskusiju sa autorom sramnog teksta i nastavljam sa borbom protiv sličnih napada.

Kapetan fregate, Goran Đurković
Komandant Mornarice Vojske Crne Gore