Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: 50 000 маски донирало Министарство одбране Њемачке

Саопштење: 50 000 маски донирало Министарство одбране Њемачке
Датум објаве: 30.09.2020 14:54 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министарство одбране СР Њемачке донирало је Министарству одбране и Војсци Црне Горе 50 000 заштитних маски. Поводом званичне примопредаје у Министарству одбране боравили су изасланик одбране СР Њемачке, потпуковник Томас Бекер и замјеник амбасадора СР Њемачке у Црној Гори, Кристофер Бројнинг који су се састали са генералним директором Директората за политику и планирање одбране, генерал мајором Рајком Пешићем.

Пешић се захвалио на донацији МО СР Њемачке и нагласио да је ово још један доказ спремности Њемачке да пружи подршку Црној Гори, како на пољу одбране, тако и у другим областима. Он је нагласио да је та земља  свих ових година била партнер и савезник Црној Гори, пружајући подршку, како на нашем путу ка пуноправном чланству у НАТО, тако и у процесу интеграције, посебно у областима едукације кадра, заједничког учешћа у мисијама ИСАФ и  Ресолуте Суппорт у Авганистану, те свеобухватном процесу модернизације ВЦГ. Пешиц је казао да се сарадња између два министарства до сада одвијала кроз успјешну реализацију годишњих билатералних планова и истакао да се посебно вреднују стечена искуства и знања из значајног броја реализованих активности у протеклом периоду.

Бројнинг је нагласио добре и пријатељске односе двије земље и поручио да Црна Гора може рачунати на даљу подршку Њемачке на пољу одбране. Он је истакао развијену и дугогодишњу сарадњу двије државе на различитим пољима од обостраног значаја, те у том контексту додао чињеницу да Њемачка остаје посвећена и пружању даље помоћи Црној Гори на њеном путу интеграције у Европску унију.

Потпуковник Бекер је указао на допринос Министарства одбране Црне Горе јачању већ одличне одбрамбене сарадње двије земље и исказао наду да ће се упркос тренутној ситуацији актуелне пандемије вируса ЦОВИД-19 стећи услови за реализацију предвиђених активности планом билатералне сарадње, као и њихово даље интензивирање.

мод