Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

На војном аеродрому „Књаз Данило“ представљен авион Ембраер Супер Туцано 29

На војном аеродрому „Књаз Данило“ представљен авион Ембраер Супер Туцано 29
Датум објаве: 09.10.2020 12:24 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић састао се са директором продаје за развој бразилске компаније Ембраер, Едуардом Нуњесом и директором за управљање продајом, Симонон Џонсом, који су боравили у посјети Ваздухопловству Војске Црне Горе. Циљ посјете представника компаније Ембраер била је презентација карактеристика авиона типа А-29 Супер Туцано.


Ембраер А-29 Супер Туцано авион је бразилске производње, турбоелисни лако јуришни авион који је развијен на основама Ембраера 312 Туцано и у производњи је од 2003. године. Ембраер А-29 Супер Туцано погодан је за основну и напредну обуку пилота, као подршку копненим снагама, те заштиту ваздушног простора. 

Министар Бошковић информисао је представнике компаније о досадашњем процесу модернизације које су Министарство одбране и Војска Црне Горе спровели у протеклом периоду, издвојивши набавку три хеликоптера БЕЛЛ 412 и једног хеликоптера БЕЛЛ 505, који су додатно ојачали и унаприједили капацитете и могућности Ваздухопловства, а самим тим и поспјешили ниво безбједности. Бошковић је истакао да је модернизација ваздухопловних снага приоритет и у наредном периоду и да се нада да ће министарство у томе истрајати. Он је поручио и да се би се набавком оваквих летјелица значајно подигле способности Војске Црне Горе и закључио да се нада да ће Министарство одбране остати посвећено развоју способности Војске Црне Горе, у циљу даљег унапређења њене основне мисије одбране, као и да доприноси колективном систему безбједности.

У циљу презентације перформанси авиона пилоти компаније Ембраер и два пилота Ваздухопловства Војске Црне Горе учествовали су у лету авиона на војном аеродрому.

ФОТО: хттпс://www.флицкр.цом/пхотос/владацг/албумс

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране