Manja slova Veća slova RSS
>

Edukacija za starješine VCG o ljudskim pravima LGBTI osoba

Edukacija za starješine VCG o ljudskim pravima LGBTI osoba
Datum objave: 09.10.2020 14:33 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković potpisao je Memorandum o saradnji u odnosu na ljudska prava LGBTIQ osoba sa predsjednikom Upravnog odbora Kvir Montenegro, Danijelom Kalezićem, direktoricom programa za direktnu asistenciju NVO Juventas Jelenom Čolaković i sa Jovanom Ulićevićem, izvršnim direktorom Asocijacije Spektra.


Saradnja podrazumijeva organizovanje edukacija za starješine Vojske Crne Gore u cilju podizanja nivoa znanja i informisanosti o ljudskim pravima LGBTI osoba, kao i o potrebi senzibilnog pristupa u radu sa njima. 

Ministar Bošković je poručio da je Ministarstvo odbrane, a prije svega Vlada Crne Gore, posvećena demokratskom razvoju, koji znači i primjenu međunarodnih standarda ljudskih prava i sloboda. On je kazao da je neophodno da svi damo svoj doprinos kako bi se u tom smislu otklonila diskriminacija i smanjila homofobija u našem društvu. Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Crne Gore uvijek je bila dosljedna evropskim principima, istakao je ministar i poručio kako se nada da će tako biti i ubuduće. 

Potpisivanje memoranduma o saradnji dio je projekta „Ponos svuda - Strateški pristup ljudskim pravima LGBT osoba u Crnoj Gori" koji realizuje Kvir Montenegro, u partnerstvu sa organizacijama Juventas i Spektra, uz podršku Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave Crne Gore."

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane