Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Едукација за старјешине ВЦГ о људским правима ЛГБТИ особа

Едукација за старјешине ВЦГ о људским правима ЛГБТИ особа
Датум објаве: 09.10.2020 14:33 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић потписао је Меморандум о сарадњи у односу на људска права ЛГБТИQ особа са предсједником Управног одбора Квир Монтенегро, Данијелом Калезићем, директорицом програма за директну асистенцију НВО Јувентас Јеленом Чолаковић и са Јованом Улићевићем, извршним директором Асоцијације Спектра.


Сарадња подразумијева организовање едукација за старјешине Војске Црне Горе у циљу подизања нивоа знања и информисаности о људским правима ЛГБТИ особа, као и о потреби сензибилног приступа у раду са њима. 

Министар Бошковић је поручио да је Министарство одбране, а прије свега Влада Црне Горе, посвећена демократском развоју, који значи и примјену међународних стандарда људских права и слобода. Он је казао да је неопходно да сви дамо свој допринос како би се у том смислу отклонила дискриминација и смањила хомофобија у нашем друштву. Министарство одбране, односно Војска Црне Горе увијек је била досљедна европским принципима, истакао је министар и поручио како се нада да ће тако бити и убудуће. 

Потписивање меморандума о сарадњи дио је пројекта „Понос свуда - Стратешки приступ људским правима ЛГБТ особа у Црној Гори" који реализује Квир Монтенегро, у партнерству са организацијама Јувентас и Спектра, уз подршку Европске уније, посредством Делегације Европске уније у Црној Гори и Министарства јавне управе Црне Горе."

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране