Manja slova Veća slova RSS
>

Reagovanje na krivičnu prijavu KOR-a

Reagovanje na krivičnu prijavu KOR-a
Datum objave: 15.10.2020 14:40 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane Crne Gore podsjeća da je Vlada Crne Gore u septembu prošle godine za potrebe Vojske Crne Gore, donijela odluku o formiranju vježbovno-strelišne prostorije na prostoru Sinjajevine. Svaki postupak do sada bio je transparentan, što je naša dužnost, ali i kako bi javnosti odgovorili na sve nedoumice.

MO i Vojska Crne Gore su još tada najavili održavanje vježbi, dva puta godišnje, pa gađanje najavljeno za sljedeću sedmicu nije ništa novo. Mjesta na kojima se održava vježba nisu pod direktnom zaštitom UNESCO-a, niti su u blizini arheološkog nalazišta.

Još jednom poručujemo da pripadnici Vojske nisu obilazili mještane i upozoravali da se sklone sa planine, jer načelnik Generalštaba general major Dragutin Dakić nije izdao takvo naređenje, a po kojem bi pripadnici Vojske Crne Gore na taj način i postupili. Zato poručujemo da su insinuacije da "NN članovi organizovane kriminalne grupe, koji se predstavljaju kao vojnici, danima obilaze katune na Sinjajevini". Takva vrsta krivične prijave protiv ministra odbrane Predraga Boškovića je neutemeljena i apsurdna, što je jasno i njenim podnosiocima. Jedini cilj je blaćenje i dizanje tenzija, gdje se čak insinuiraju mnogo ozbiljne stvari poput teških krivičnih djela protiv života i tijela.

Vojska je ta koja je uvijek bila i biće uz svoje građane, što i stanovništvo koje gravitira Sinjajevini dobro zna. Zato ističemo da nije u redu blatiti Vojsku Crne Gore, kojoj je takva vježbovno-strelišna prostorija potrebna, kako bi bila obučena i spremna za sve izazove, a na način kako to rade sve Vojske na svijetu.

Ovom prilikom informišemo javnost da je ministar Bošković predstavniku GO Sačuvajmo Sinjajevinu Aleksandru Milatoviću uputio poziv, kako bi se o svemu razgovaralo, međutim, još nismo dobili odgovor. Da postoji volja da se razumije šta je to šta je Vojsci potrebno, s druge stane bilo bi sluha. U suprotnom, riječ je o čistom politikanstvu