Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Реаговање на кривичну пријаву КОР-а

Реаговање на кривичну пријаву КОР-а
Датум објаве: 15.10.2020 14:40 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министарство одбране Црне Горе подсјећа да је Влада Црне Горе у септембу прошле године за потребе Војске Црне Горе, донијела одлуку о формирању вјежбовно-стрелишне просторије на простору Сињајевине. Сваки поступак до сада био је транспарентан, што је наша дужност, али и како би јавности одговорили на све недоумице.

МО и Војска Црне Горе су још тада најавили одржавање вјежби, два пута годишње, па гађање најављено за сљедећу седмицу није ништа ново. Мјеста на којима се одржава вјежба нису под директном заштитом УНЕСЦО-а, нити су у близини археолошког налазишта.

Још једном поручујемо да припадници Војске нису обилазили мјештане и упозоравали да се склоне са планине, јер начелник Генералштаба генерал мајор Драгутин Дакић није издао такво наређење, а по којем би припадници Војске Црне Горе на тај начин и поступили. Зато поручујемо да су инсинуације да "НН чланови организоване криминалне групе, који се представљају као војници, данима обилазе катуне на Сињајевини". Таква врста кривичне пријаве против министра одбране Предрага Бошковића је неутемељена и апсурдна, што је јасно и њеним подносиоцима. Једини циљ је блаћење и дизање тензија, гдје се чак инсинуирају много озбиљне ствари попут тешких кривичних дјела против живота и тијела.

Војска је та која је увијек била и биће уз своје грађане, што и становништво које гравитира Сињајевини добро зна. Зато истичемо да није у реду блатити Војску Црне Горе, којој је таква вјежбовно-стрелишна просторија потребна, како би била обучена и спремна за све изазове, а на начин како то раде све Војске на свијету.

Овом приликом информишемо јавност да је министар Бошковић представнику ГО Сачувајмо Сињајевину Александру Милатовићу упутио позив, како би се о свему разговарало, међутим, још нисмо добили одговор. Да постоји воља да се разумије шта је то шта је Војсци потребно, с друге стане било би слуха. У супротном, ријеч је о чистом политиканству