Manja slova Veća slova RSS
>

Pripadnik Vojske Crne Gore Vladimir Kilibarda odlikovan “Medaljom za zasluge“

Pripadnik Vojske Crne Gore Vladimir Kilibarda odlikovan “Medaljom za zasluge“
Datum objave: 12.11.2020 13:28 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Stariji vodnik I klase Vladimir Kilibarda odlikovan je medaljom za izvanredne performanse, stručnost i predanost, za period aktivnog angažovanja od septembra 2019. godine do marta 2020. godine, u okviru IX rotacije Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“ u Avganistanu.
Ceremoniji odlikovanja Kilibarde prisustvovali su načelnik Generalštaba VCG, general major Dragutin Dakić i izaslanik odbrane SAD u Crnoj Gori, potpukovnik Robert Peri sa saradnicima.


mod

General major Dakić čestitao je Kilibardi na dodijeljenom priznanju, koje je rezultat njegovog profesionalnog rada u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu. Dakić se zahvalio komandantu Oružanih snaga SAD-a komande misije u Avganistanu, koji su prepoznali i na pravi način vrednovali rezultate koje je Kilibarda ostvario tokom boravka u misiji „Odlučna podrška“. Dakić je podsjetio da brojna priznanja NATO partnera svjedoče o uspjesima naših pripadnika u međunarodnim misijama i operacijama.

“Današnji čin je dokaz da je Crna Gora i njena Vojska pouzdan i posvećen saveznik, što predstavlja ponos ne samo za Vojsku Crne Gore, njenu Mornaricu i Ministarstvo odbrane, već za cijelu Crnu Goru” istakao je Dakić.

Stariji vodnik Kilibarda zahvalio se na ukazanoj časti i priznanju, koje će, kako je kazao, biti dodatan podstrek za još bolje i efikasnije izvršavanje zadataka. 

mod

„Medalja za zasluge” (Army Commendation Medal) predstavlja jedno od pet uporednih, granskih vojnih odlikovanja srednjeg ranga koje Sjedinjene Američke Države dodjeljuju prvenstveno pripadnicima Oružanih snaga SAD, ali i pripadnicima stranih oružanih snaga počev od 1962. godine, za djela junaštva, uzorna dostignuća, važnu i pohvalnu službu.

mod

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane