Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Изасланик одбране Руске Федерације Сергеј Иљницкиј у наступној посјети Министарству одбране

Изасланик одбране Руске Федерације Сергеј Иљницкиј у наступној посјети Министарству одбране
Датум објаве: 26.11.2020 14:20 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


модНовоименовани изасланик одбране Руске Федерације, пуковник Сергеј Иљницкиј боравио је у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе и том приликом се састао са генералним директором Директората за политику и планирање одбране, генерал мајором Рајком Пешићем и вршиоцем дужности замјеника начелника Генералштаба, пуковником Александром Пантовићем.

Генерал мајор Пешић саговорника је информисао о свеобухватним процесима модернизације Војске Црне Горе које је Министарство одбране реализовало у протеклом периоду, унапређујући националне одбрамбене способности и стварајући услове за даљу изградњу капацитета и развој интероперабилности Војске Црне Горе. Пешић је, указујући на посљедице пандемије вируса ЦОВИД-19, апострофирао допринос Војске Црне Горе у домену подршке цивилном становништву и то путем обезбјеђења карантина, деконтаминације јавних површина и значајних објеката, као и медицинске евакуације и превожења обољелих.

Пешић је пуковнику Иљницкијом пожелио успјех у будућем раду у оквиру мандата изасланика одбране Руске Федерације. Успјех на новој дужности пожелио је и пуковник Пантовић. Он је том приликом нагласио да Војска Црне Горе, поред учешћа у мировним мисијама и операцијама и наставка започетих процеса модернизације, током актуелне пандемије даје пуни допринос у пружању помоћи грађанима и институцијама у сузбијању ширења заразе изазване вирусом ЦОВИД-19.

Пуковник Иљницкиј захвалио је на добродошлици у Министарству одбране Црне Горе и изразио увјерење да ће, упркос глобалном епидемиолошком изазову, међународна заједница остати посвећена јачању сарадње и очувању стабилности.