Manja slova Veća slova RSS
>

Izaslanik odbrane Ruske Federacije Sergej Iljnickij u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Izaslanik odbrane Ruske Federacije Sergej Iljnickij u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane
Datum objave: 26.11.2020 14:20 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


modNovoimenovani izaslanik odbrane Ruske Federacije, pukovnik Sergej Iljnickij boravio je u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore i tom prilikom se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem i vršiocem dužnosti zamjenika načelnika Generalštaba, pukovnikom Aleksandrom Pantovićem.

General major Pešić sagovornika je informisao o sveobuhvatnim procesima modernizacije Vojske Crne Gore koje je Ministarstvo odbrane realizovalo u proteklom periodu, unapređujući nacionalne odbrambene sposobnosti i stvarajući uslove za dalju izgradnju kapaciteta i razvoj interoperabilnosti Vojske Crne Gore. Pešić je, ukazujući na posljedice pandemije virusa COVID-19, apostrofirao doprinos Vojske Crne Gore u domenu podrške civilnom stanovništvu i to putem obezbjeđenja karantina, dekontaminacije javnih površina i značajnih objekata, kao i medicinske evakuacije i prevoženja oboljelih.

Pešić je pukovniku Iljnickijom poželio uspjeh u budućem radu u okviru mandata izaslanika odbrane Ruske Federacije. Uspjeh na novoj dužnosti poželio je i pukovnik Pantović. On je tom prilikom naglasio da Vojska Crne Gore, pored učešća u mirovnim misijama i operacijama i nastavka započetih procesa modernizacije, tokom aktuelne pandemije daje puni doprinos u pružanju pomoći građanima i institucijama u suzbijanju širenja zaraze izazvane virusom COVID-19.

Pukovnik Iljnickij zahvalio je na dobrodošlici u Ministarstvu odbrane Crne Gore i izrazio uvjerenje da će, uprkos globalnom epidemiološkom izazovu, međunarodna zajednica ostati posvećena jačanju saradnje i očuvanju stabilnosti.