Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

До љета сљедеће године реконструкција двије зграде у касарни Маслине

До љета сљедеће године реконструкција двије зграде у касарни Маслине
Датум објаве: 27.11.2020 13:55 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, генерал мајор Драгутин Дакић обишли су касарну „Марко Миљанов Поповић“, у насељу Маслине, гдје почињу радови на реконструкцији двије зграде. Ријеч је о објектима који су намијењени за Чету везе, Почасну гарду и Војни оркестар.

„То је потврда да предано радимо на реализацији једног од приоритета након завршетка прве фазе модернизације оружаних снага, а то је подизање квалитета инфраструктуре Војске Црне Горе, прије свега кад су у питању касарне и објекти у касарнама Војске Црне Горе“, поручио је министар Бошковић.

Он је подсјетио да су у јулу ове године завршени радови на реконструкцији такође двије зграде у Маслинама, а које су опредијељене за Логистички батаљон и Војну полицију. „ И ова два објекта радимо са компанијом Бемаx, која је у претходној сарадњи са Министарством одбране показала да ради заиста и квалитетно и у динамици коју договоримо. Тако ће бити и са ова два објекта. У наредних 250 дана они ће бити предати Министарству одбране и Војсци Црне Горе, а након тога, надам се, наставиће се даље са валоризацијом овог простора, реконструкцијом петог објекта, који је према плану предвиђен за војни хотел, за стране војне делегације које гостују у Црној Гори", истакао је министар Бошковић. За нову зграду Генералштаба, која ће бити у касарни Маслине, министар каже да је у току израда детаљног пројекта, као и да се интензивно ради на побољшању инфраструктуре у осталим касарнама у Никшићу, Пљевљима, Колашину, Бару и Голубовцима.

Министар се том приликом захвалио свим припадницима Војске Црне Горе на преданом раду и стрпљењу који су исказали ових година. Он је на крају закључио да мандат завршава са великим поносом, те да је тим Министарства одбране и Војске Црне Горе у претходне четири године урадио праве ствари за Војску и за државу.

Главни инжењер компаније Бемаx, Ђорђе Бјелановић је казао да и овога пута очекује да ће се радови завршити и прије уговореног рока. „ Као и до сада ми ћемо се трудити да и ова два објекта завршимо успјешно на задовољство како инвеститора тако и нас као главних извођача. Рок за завршетак је 250 дана. Ми ћемо се трудити да то завршимо и прије. У питању су слични објекти као и прва два која смо одрадили, тако да немамо неких непознаница, спремни смо и трудићемо се да завршимо објекте успјешно и на вријеме“, закључио је Бјелановић.