Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Црна Гора наставља да буде поуздан и кредибилан савезник НАТО и САД

Црна Гора наставља да буде поуздан и кредибилан савезник НАТО и САД
Датум објаве: 14.12.2020 18:54 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац одржала је виртуелни састанак са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за европске и евроазијске односе, Метјуом Палмером.

Министарка Ињац истакла је посвећеност даљем интензивирању сарадње Црне Горе и САД, наглашавајући садржајне билатералне пројекте у домену одбране, са акцентом на подршку даљим процесима модернизације Војске Црне Горе. Она се захвалила на константној и свеукупној подршци САД, са посебним акцентом на унапређење црногорског одбрамбеног система. Ињац је подвукла чињеницу да ће Црна Гора наставити одговорно да приступа испуњавању круцијалних обавеза које произилазе из чланства у НАТО, афирмишући наставак утемељења демократских процеса и промовишући значај евроатлантских интеграција Западног Балкана. Констатујући адекватан допринос систему колективне безбједности, министарка Ињац је нагласила да ће Црна Гора наставити да се залаже за утемељење стабилности региона, те посвећено учествује у оквиру пројектовања међународног мира. 

мод

Замјеник помоћника државног секретара Метју Палмер је поручио да су Сједињене Америчке Државе и Црна Гора значајно продубиле билатералну сарадњу, чему је главни подстицај дало савезништво унутар Алијансе. Палмер је похвалио дјеловање црногорске војске и истакао њене значајне доприносе у оквирима ангажмана у НАТО мисијама. Палмер је закључио да ће САД наставити да подржавају даље унапређење црногорског одбрамбеног система, у циљу наставка јачања нивоа интероперабилности.
 
Биро за односе са јавношћу Министарства одбране