Manja slova Veća slova RSS
>

Crna Gora i SAD posvećene daljem jačanju kvalitetne bilateralne odbrambene saradnje

Crna Gora i SAD posvećene daljem jačanju kvalitetne bilateralne odbrambene saradnje
Datum objave: 21.12.2020 18:57 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka odbrane Olivera Injac telefonski je razgovarala sa zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu Sjedinjenih Američkih Država, Lorom Kuper.


Ministarka Injac sagovornicu je upoznala sa prioritetima novoformirane Vlade Crne Gore i naglasila da će naša zemlja nastaviti da daje puni doprinos savezničkim i partnerskim naporima u cilju projektovanja međunarodnog mira i stabilnosti. Injac je naglasila da će Crna Gora njegovati dobrosusjedske odnose na Zapadnom Balkanu, promovišući evroatlantske vrijednosti u ovom dijelu Evrope. 

Govoreći o značajnom doprinosu Sjedinjenih Američkih Država reformi sistema odbrane Crne Gore, Injac je kazala da Ministarstvo odbrane Crne Gore nastavlja posvećen i odgovoran odnos u realizaciji brojnih odbrambenih projekata sa SAD. Istakla je važnost nastavka modernizacije Vojske Crne Gore, kontinuiranih obuka i školovanja pripadnika MO i VCG u SAD, kao i efikasne saradnje u okviru sajber odbrane i bezbjednosti. Injac je iskazala očekivanje da će sadržajna i kvalitetna saradnja u oblasti odbrane nastaviti da se razvija predviđenom dinamikom, na obostrano zadovoljstvo. 

Zamjenica pomoćnika sekretara Kuper izrazila je zadovoljstvo aktuelnom bilateralnom odbrambenom saradnjom, naglašavajući da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju adekvatnu podršku unapređenju crnogorskog odbrambenog sistema. Kuper je, takođe, ukazala na značaj daljeg jačanja transatlantskih odnosa, ne samo za bezbjednost regiona, već i cijelog evropskog kontinenta. 

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane