Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ињац и Грубишић: Отворен политички дијалог о свим питањима

Ињац и Грубишић: Отворен политички дијалог о свим питањима
Датум објаве: 22.12.2020 17:22 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац састала се са амбасадором Републике Хрватске у Црној Гори, Веселком Грубишићем. Током састанка, министарка Ињац и амбасадор Грубишић исказали су задовољство добросусједским односима и нагласили значај континуираног јачања сарадње у области одбране.


Ињац је истакла важност експертске и политичке подршке Републике Хрватске Црној Гори на њеном европском путу, која је била посебно изражена у процесу приступања наше земље у НАТО. Ињац је подсјетила на успјешан заједнички ангажман припадника Војске Црне Горе и Оружаних снага Републике Хрватске у мисији Одлучна подршка у Авганистану и истакла да је управо тај модел доказ да земље Западног Балкана могу заједнички успјешно доприносити очувању мира и стабилности у свијету. 

Министарка Ињац истакла је посвећеност спровођењу приоритета новоформиране Владе Црне Горе, посебно у доменима остваривања циљева вањске политике, као и одговорном испуњавању обавеза које произилазе из чланства у Алијанси. Изразила је задовољство одбрамбеном сарадњом са Републиком Хрватском, истичући наставак школовања кадра на хрватским војним академијама. Ињац је, такође, казала да су одбрамбене регионалне иницијативе одлична платформа за разматрање модалитета заједничке сарадње, водећи се принципом удруживања капацитета и дијељења ресурса, те закључила су Црна Гора и Хрватска оствариле значајне резултате и изградиле повјерење заједничким дјеловањем у оквиру регионалног одбрамбеног контекста.

Амбасадор Грубишић је министарки Ињац упутио честитке поводом именовања на дужност и пожелио успјешан мандат. Поручио је да Црна Гора и Хрватска његују одличне савезничке односе, те да ће Република Хрватска наставити да подржава нашу земљу на путу ка Европској унији. Говорећи о сарадњи у области одбране, амбасадор је исказао спремност за наставак свих билатералних пројеката планираном динамиком. Ињац и Грубишић су, у циљу заједничког доприноса стабилној и просперитетној Европи, исказали спремност за отворен политички дијалог о свим питањима од обостраног интереса.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране