Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka odbrane u posjeti kasarni u Danilovgradu

Ministarka odbrane u posjeti kasarni u Danilovgradu
Datum objave: 28.12.2020 12:05 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka odbrane Olivera Injac sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima bila je u radnoj posjeti kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

Tom prilikom u Centru za obuku brifing su održali komandant 1. Pješadijskog bataljona, potpukovnik Žarko Vojinović i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević. Oni su ministarku Injac i saradnike upoznali sa aktivnostima jedinice i Centra, s naglaskom na realizovano u ovoj godini. Predstavili su i planove za narednu i naglasili da će pripadnici Vojske Crne Gore nastaviti profesionalno da obavljaju dužnosti, te kroz obuku i vježbe unapređuju znanja i mogućnosti.

Ministarka Injac poručila je da je prioritet nastavak reformi odbrambenog sistema, kao i dalje investiranje u Vojsku Crne Gore, u skladu sa mogućnostima. Istakla je da će u narednom periodu biti posvećena pažnja procesu depolitizacije i profesionalizacije VCG. U fokusu, kako je zaključila ministarka Injac, biće i unapređenje položaja pripadnika VCG, u cilju efikasnog funkcionisanja sistema odbrane.