Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка одбране у посјети касарни у Даниловграду

Министарка одбране у посјети касарни у Даниловграду
Датум објаве: 28.12.2020 12:05 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац са начелником Генералштаба Војске Црне Горе, генерал мајором Драгутином Дакићем и сарадницима била је у радној посјети касарни "Милован Шарановић" у Даниловграду.

Том приликом у Центру за обуку брифинг су одржали командант 1. Пјешадијског батаљона, потпуковник Жарко Војиновић и командант Центра за обуку, потпуковник Игор Кнежевић. Они су министарку Ињац и сараднике упознали са активностима јединице и Центра, с нагласком на реализовано у овој години. Представили су и планове за наредну и нагласили да ће припадници Војске Црне Горе наставити професионално да обављају дужности, те кроз обуку и вјежбе унапређују знања и могућности.

Министарка Ињац поручила је да је приоритет наставак реформи одбрамбеног система, као и даље инвестирање у Војску Црне Горе, у складу са могућностима. Истакла је да ће у наредном периоду бити посвећена пажња процесу деполитизације и професионализације ВЦГ. У фокусу, како је закључила министарка Ињац, биће и унапређење положаја припадника ВЦГ, у циљу ефикасног функционисања система одбране.