Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка одбране у радној посјети војном аеродрому

Министарка одбране у радној посјети војном аеродрому
Датум објаве: 29.12.2020 16:02 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац са замјеником начелника Генералштаба Војске Црне Горе пуковником Александром Пантовићем и директором Директора за политику и планирање одбране, генерал мајором Рајком Пешићем била је у радној посјети војном аеродрому „Књаз Данило“ у Голубовцима.


Са досадашњим радом, стањем и активностима министарку Ињац упознали су командант Ваздухопловства Војске Црне Горе, потпуковник Бојан Благојевић и вд командира Чете за везу и електронско ратовање, капетан Миленко Смоловић. На брифингу су представили и приоритете за наредни период и поручили да ће наставити професионално да обављају дужности. 

Министарка Ињац том приликом је казала да је у наредном периоду циљ достизање високог нивоа интероперабилности и модернизације Војске Црне Горе, а све у складу са могућностима, те да ће се, у том смислу, наставити са реформама одбрамбеног система. Истакла је да су безбједност и сигурност припадника ВЦГ на првом мјесту, али нагласила и значај професионализације Војске, поштовање Кодекса војне етике, те бригу о положају сваког њеног припадника, а све у циљу ефикасног функционисања система одбране. 

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране