Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У пензију испраћено 15 официра и подофицира ВЦГ

У пензију испраћено 15 официра и подофицира ВЦГ
Датум објаве: 29.12.2020 15:30 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


„Након радног и богатог стваралачког периода, у пуној снази прелазите у мирније животно доба. Зато се овом приликом захваљујем на преданом раду и посвећености Војсци Црне Горе и држави Црној Гори, што је од немјерљивог значаја за све нас“, поручила је министарка одбране Оливера Ињац на свечаности у просторијама војног аеродрома „Књаз Данило“, поводом испраћаја у пензију 15 официра и подофицира Војске Црне Горе и припадника Министарства одбране.


Ињац је подсјетила да су на дужностима били у периоду развијања Војске и приступања државе најмоћнијем војно – политичком НАТО савезу, те да је њихово искуство од великог значаја за нове генерације ВЦГ.

„Имајући у виду да војнички позив обликује човјека, не само професионално, већ и на други, људски начин, који захтијева веома јак систем вриједности, сигурна сам да ће припадници Војске Црне Горе наставити да буду примјер професионалности, часности и других вриједности карактеристичних за историју ВЦГ, али и за савремену историју оружаних снага развијених демократских друштава“, истакла је Ињац. 

Говорећи о будућем правцу развоја, министарка је казала да ће Црна Гора остати посвећена систему колективне безбједности, модернизацији, јачању одбрамбених капацитета и другим приоритетним, стратешким и тежишним активностима.

„Моја визија је даљи рад на професионализацији , деполитизацији и јачању војне културе унутар Војске Црне Горе и Министарства одбране, чему ћу, извјесно, заједно са свима вама остати досљедна и одлучна“, казала је министарка и пожељела да пензионисани официри и подофицири памте најљепше тренутке и да буду поносни што су својој земљи служили часно, предано и достојанствено. 
 
У име пензионисаних војних лица министарки Ињац захвалио се бригадни генерал Зоран Бошковић. Колегама је пожелио нове радне побједе, да наставе да доприносе Црној Гори, миру и безбједности. Закључио је да је то важан тренутак у животу сваког професионалног војника, којима је пожелио добро здравље, ведро расположење и срећне празнике. 

мод
 
У пензију су испраћени генерал мајор Драгутин Дакић и бригадни генерал Зоран Бошковић, пуковници Дејан Бојанић, Драган Дуловић, Божо Ђуровић, Зоран Божовић, потпуковници Петар Дучић, Миро Поповић, Јован Глушчевић. Милорад Радиновић, Перица Бојичић, Веско Рутешић, мајор Оливер Марковић, заставник И класе Милан Тодоровић и заставник Зоран Мандић.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране