Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ињац се састала са војним пензионерима

Ињац се састала са војним пензионерима
Датум објаве: 05.01.2021 17:30 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац се састала са делегацијом војних пензионера предвођеном пуковником у пензији Жељком Вукићем, предсједником Удружења војних пензионера.


Они су том приликом министарки Ињац честитали на именовању и поручили да се надају продуктивној сарадњи. Предочили су проблеме и изазове са којима се суочавају, гдје су као приоритет дефинисали стамбену проблематику. На рјешење тог питања већ дуги низ година, како су истакли, чека велики број корисника војних пензија у Црној Гори. Уз разумијевање тренутне финансијске ситуације, како су истакли, понудили су и неколико могућих рјешења, што би, вјерују, био и један од начина афирмисања војне професије. 

Министарка Ињац је, прије свега, изразила поштовање према доприносу представника делегације војних пензионера Војсци Црне Горе, који се огледа у њиховим дугим и часним каријерама. Поручила је да подржава Удружење, те да ће се размотрити могућности за хитно рјешавање неких од многобројних наслијеђених проблема. Министарка одбране је поручила да ће у наредном периоду то бити један од приоритета, узимајући у обзир њихове професије, године и здравствено стање. Као један од могућих будућих праваца сарадње навела је и пројекте у које се могу укључити пензионисана војна лица у својој струци, за шта, како је закључила, има простора.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране