Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ињац – Плугчијева Александрова: Наставак снажне подршке Републике Бугарске европским тежњама Црне Горе

Ињац – Плугчијева Александрова: Наставак снажне подршке Републике Бугарске европским тежњама Црне Горе
Датум објаве: 14.01.2021 14:49 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац састала се са амбасадорком Бугарске Мегленом Плугчијевом Александровом.


Министарка Ињац се захвалила на политичкој и експертској подршци Републике Бугарске Црној Гори у испуњавању обавеза из европске интеграционе агенде. Нагласила да је приоритет вањске политике Црне Горе убрзање реформских процеса у циљу испуњавања услова за чланство у Европској унији. Ињац је нагласила да је Бугарска током предсједавања ЕУ урадила много за нашу земљу, као и цијели Западни Балкан. Истовремено, истакла је да савезничка сарадња двије земље у оквиру Алијансе и заједничка подршка НАТО политици „отворених врата“ дају посебан допринос стабилности и безбједности региона. 

У погледу билатералне одбрамбене сарадње, Ињац је исказала спремност Министарства одбране за њеним динамизирањем кроз пројекате од обостраног значаја, указујући на квалитетне резултате из претходног периода, као и одличну сарадњу у оквиру регионалних иницијатива.

Амбасадорка Бугарске честитала је министарки Ињац на новој дужности и пожељела успјешан мандат у наредном периоду, истичући значај пријатељских односа двије земље, као и спремност Бугарске да помогне Црној Гори да убрза напредак на путу европских интеграција. Похвалила је резултате које је Црна Гора остварила у погледу јачања система одбране и нагласила веома значајну улогу Црне Горе у контексту регионалне безбједности и стабилности. 

Саговорници су, такође, изразили задовољство отвореном могућношћу за образовањем црногорских кадета на Војној академији „Георги Раковски“ у Софији и Поморској академији „Никола Ваптсаров“ у Варни.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране