Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Њемачка наставља да подржава Црну Гору на ЕУ путу

Њемачка наставља да подржава Црну Гору на ЕУ путу
Датум објаве: 29.01.2021 14:19 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Оливера Ињац састала се са замјеником амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Кристофом Бројнингом и изаслаником одбране те државе у Црној Гори, потпуковником Томасом Бекером.


Министарка Ињац истакла је одличну сарадњу између два Министарства одбране и оружаних снага, наглашавајући континуирану подршку коју је та држава пружала нашој земљи, како на политичком плану, тако и кроз многобројне донације, школовања и друге активности. Посебно је нагласила допринос СР Њемачке рјешавању питања вишкова и безбједног складиштења и чувања наоружања и муниције кроз НАТО Повјерилачки фонд за Црну Гору и МОНДЕМ пројекат. Ињац је изразила задовољство успјешном реализацијом планова билатералне сарадње, те изразила увјерење да ће се сарадња два министарства и оружаних снага у наредном периоду динамизирати, како на билатералном плану, тако и у оквиру савезничких активности у НАТО. 

Замјеник амбасадора Бројнинг нагласио је да су Црна Гора и СР Њемачка у протеклом периоду развиле успјешну сарадњу засновану на обостраном повјерењу. Он је казао да ће СР Њемачка остати посвећена пружању подршке Министарству одбране Црне Горе у оквиру даљих напора модернизације Војске, као и на осталим пољима од обостраног интереса. Бројнинг је казао да се Црна Гора показала као поуздан савезник, који је посвећен јачању националног безбједносног и одбрамбеног система, али и стабилности Западног Балкана, те истакао да ће СР Њемачка наставити да снажно подржава Црну Гору на њеном путу интеграција у Европску унију.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране