Manja slova Veća slova RSS
>

Njemačka nastavlja da podržava Crnu Goru na EU putu

Njemačka nastavlja da podržava Crnu Goru na EU putu
Datum objave: 29.01.2021 14:19 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka odbrane Olivera Injac sastala se sa zamjenikom ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori Kristofom Brojningom i izaslanikom odbrane te države u Crnoj Gori, potpukovnikom Tomasom Bekerom.


Ministarka Injac istakla je odličnu saradnju između dva Ministarstva odbrane i oružanih snaga, naglašavajući kontinuiranu podršku koju je ta država pružala našoj zemlji, kako na političkom planu, tako i kroz mnogobrojne donacije, školovanja i druge aktivnosti. Posebno je naglasila doprinos SR Njemačke rješavanju pitanja viškova i bezbjednog skladištenja i čuvanja naoružanja i municije kroz NATO Povjerilački fond za Crnu Goru i MONDEM projekat. Injac je izrazila zadovoljstvo uspješnom realizacijom planova bilateralne saradnje, te izrazila uvjerenje da će se saradnja dva ministarstva i oružanih snaga u narednom periodu dinamizirati, kako na bilateralnom planu, tako i u okviru savezničkih aktivnosti u NATO. 

Zamjenik ambasadora Brojning naglasio je da su Crna Gora i SR Njemačka u proteklom periodu razvile uspješnu saradnju zasnovanu na obostranom povjerenju. On je kazao da će SR Njemačka ostati posvećena pružanju podrške Ministarstvu odbrane Crne Gore u okviru daljih napora modernizacije Vojske, kao i na ostalim poljima od obostranog interesa. Brojning je kazao da se Crna Gora pokazala kao pouzdan saveznik, koji je posvećen jačanju nacionalnog bezbjednosnog i odbrambenog sistema, ali i stabilnosti Zapadnog Balkana, te istakao da će SR Njemačka nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom putu integracija u Evropsku uniju.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane