Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка Ињац са изаслаником одбране Републике Италије

Министарка Ињац са изаслаником одбране Републике Италије
Датум објаве: 12.02.2021 16:20 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране Црне Горе, Оливера Ињац, састала се са изаслаником одбране Републике Италије, пуковником Николом Пиколом.


Министарка Ињац је истакла да ће Црна Гора остати посвећена пружању доприноса систему колективне безбједности као и даљем развоју одбрамбене билатералне сарадње и савезничких односа са Републиком Италијом. Пуковник Пиколо је исказао посвећеност Републике Италије развоју билатералних односа са Црном Гором, изразивши спремност за учешће у свим активностима како билатералног тако и мултилатералног карактера, чиме се унапрјеђују одбрамбене способности и капацитети оружаних снага, а тиме пружа допринос и колективним способностима Алијансе за суочавање са безбједносним изазовима данашњице.

Такође, у оквиру посјете Министарству одбране, са пуковником Пиколом састао се и генерални директор Директората за одбрамбену политику и планирање, генерал-мајор Рајко Пешић. Том приликом разговарано је и о потенцијалним могућностима даљег развоја постојеће билатералне сарадње у домену одбране, са посебним акцентом на активности морнарица двије војске, заједничког доприноса у оквирима НАТО, те школовања црногорских кадета на престижним италијанским војним академијама.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране