Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka Injac sa izaslanikom odbrane Republike Italije

Ministarka Injac sa izaslanikom odbrane Republike Italije
Datum objave: 12.02.2021 16:20 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka odbrane Crne Gore, Olivera Injac, sastala se sa izaslanikom odbrane Republike Italije, pukovnikom Nikolom Pikolom.


Ministarka Injac je istakla da će Crna Gora ostati posvećena pružanju doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti kao i daljem razvoju odbrambene bilateralne saradnje i savezničkih odnosa sa Republikom Italijom. Pukovnik Pikolo je iskazao posvećenost Republike Italije razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, izrazivši spremnost za učešće u svim aktivnostima kako bilateralnog tako i multilateralnog karaktera, čime se unaprjeđuju odbrambene sposobnosti i kapaciteti oružanih snaga, a time pruža doprinos i kolektivnim sposobnostima Alijanse za suočavanje sa bezbjednosnim izazovima današnjice.

Takođe, u okviru posjete Ministarstvu odbrane, sa pukovnikom Pikolom sastao se i generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje, general-major Rajko Pešić. Tom prilikom razgovarano je i o potencijalnim mogućnostima daljeg razvoja postojeće bilateralne saradnje u domenu odbrane, sa posebnim akcentom na aktivnosti mornarica dvije vojske, zajedničkog doprinosa u okvirima NATO, te školovanja crnogorskih kadeta na prestižnim italijanskim vojnim akademijama.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane