Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Генерал Пешић са кбб Гершаком: Потписан План билатералне сарадње у области одбране са Словенијом за 2021. годину

Генерал Пешић са кбб Гершаком: Потписан План билатералне сарадње у области одбране са Словенијом за 2021. годину
Датум објаве: 19.02.2021 13:42 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за одбрамбену политику и планирање, генерал-мајор Рајко Пешић, састао се данас са изаслаником одбране Републике Словеније, кбб Борисом Гершаком.

 
На састанку је исказано задовољство више него успјешном билатералном сарадњом двије државе у области одбране, нарочито у оквиру заједничког ангажовања у Појачаном истуреном присуству (Енханцед Форwард Пресенце-еФП) у Летонији. Саговорници су се сагласили да ће Црна Гора и Република Словенија уложити додатне напоре у циљу унапрјеђења сарадње у оквирима билатералних одбрамбених пројеката који ће се превасходно односити на двије војске и заједнички допринос у оквирима НАТО. Исказана је и спремност за планирање нових заједничких ангажмана у међународним мисијама и операцијама.
 
Током састанка је такође истакнуто да План билатералне сарадње у области одбране између Црне Горе и Републлике Словеније за 2021. године, предвиђа реализацију великог броја активности сарадње војски двије земље, као и сарадње у области материјалних и људских ресурса, те исказали наду да ће се предвиђене активности реализовати имајући у виду пандемију изазвану вирусом ЦОВИД 19.
 
План билатералне сарадње за 2021. годину су након састанка потписали начелница Дирекције за међународну сарадњу, Жана Шпадијер, и кбб Гершак.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране