Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ињац-Партсос: Интензивна билатерална и савезничка сарадња Грчке и Црне Горе

Ињац-Партсос: Интензивна билатерална и савезничка сарадња Грчке и Црне Горе
Датум објаве: 24.02.2021 16:48 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране, проф. др Оливера Ињац, примила је данас амбасадора Републике Грчке у Црној Гори Панајотиса Партсоса.

Министарка Ињац је изразила задовољство поводом интензивне савезничке сарадње у оквиру НАТО алијансе, наглашавајући да ће Црна Гора наставити да промовише евроатлантске вриједности, уз захвалност на подршци коју је Грчка пружала Црној Гори у веома захтјевном прилагођавању свог одбрамбеног сектора током процеса приступања НАТО. Ињац је посебно нагласила значај учешћа грчих војних ваздухоплова у спровођењу заштите црногорског ваздушног простора путем Аир полицинга као и школовање будућих официра ВЦГ на грчким војним академијама. Такође, истакла је значај континуиране грчке подршке европској интеграцији наше државе.

Уз задовољство што се током ове године обиљежава сточетрдесетогодишњица дипломатских односа Црне Горе и Р. Грчке, амбасадор Партсос је нагласио традиционално пријатељство двије земље, које дијеле заједничку визију стабилности и просперитета у региону Балкана, Медитерана и у цијелој Европи. Амбасадор је похвалио садржајну и динамичну сарадњу у области одбране, уз увјерење да ће она бити интензивирана у наредном периоду реализацијом билатералних и савезничких активности.

Саговорници су током сусрета размијенили мишљења о актуелној политичко-безбједносној ситуацији у региону, пи¬та¬њи¬ма билатералне сарадње, као и са¬рад¬ње у оквиру НАТО, констатујући неопходност још ближег повезивања и заједничког дјеловања, имајући у виду комплексност савремених безбједносних изазова.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране