Manja slova Veća slova RSS
>

Injac-Partsos: Intenzivna bilateralna i saveznička saradnja Grčke i Crne Gore

Injac-Partsos: Intenzivna bilateralna i saveznička saradnja Grčke i Crne Gore
Datum objave: 24.02.2021 16:48 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka odbrane, prof. dr Olivera Injac, primila je danas ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Partsosa.

Ministarka Injac je izrazila zadovoljstvo povodom intenzivne savezničke saradnje u okviru NATO alijanse, naglašavajući da će Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti, uz zahvalnost na podršci koju je Grčka pružala Crnoj Gori u veoma zahtjevnom prilagođavanju svog odbrambenog sektora tokom procesa pristupanja NATO. Injac je posebno naglasila značaj učešća grčih vojnih vazduhoplova u sprovođenju zaštite crnogorskog vazdušnog prostora putem Air policinga kao i školovanje budućih oficira VCG na grčkim vojnim akademijama. Takođe, istakla je značaj kontinuirane grčke podrške evropskoj integraciji naše države.

Uz zadovoljstvo što se tokom ove godine obilježava stočetrdesetogodišnjica diplomatskih odnosa Crne Gore i R. Grčke, ambasador Partsos je naglasio tradicionalno prijateljstvo dvije zemlje, koje dijele zajedničku viziju stabilnosti i prosperiteta u regionu Balkana, Mediterana i u cijeloj Evropi. Ambasador je pohvalio sadržajnu i dinamičnu saradnju u oblasti odbrane, uz uvjerenje da će ona biti intenzivirana u narednom periodu realizacijom bilateralnih i savezničkih aktivnosti.

Sagovornici su tokom susreta razmijenili mišljenja o aktuelnoj političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu, pi¬ta¬nji¬ma bilateralne saradnje, kao i sa¬rad¬nje u okviru NATO, konstatujući neophodnost još bližeg povezivanja i zajedničkog djelovanja, imajući u vidu kompleksnost savremenih bezbjednosnih izazova.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane