Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ињац и Стефановић: Рад на унапређењу билатералне сарадње и доприносу регионалној стабилности

Ињац и Стефановић: Рад на унапређењу билатералне сарадње и доприносу регионалној стабилности
Датум објаве: 26.02.2021 14:35 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарка одбране, проф. др Оливера Ињац, разговарала је путем онлине платформе са министром одбране Републике Србије, др Небојшом Стефановићем.
 
Министарка Ињац је изразила задовољство реализацијом састанка и исказала увјерење да ће билатерална одбрамбена сарадња током њеног мандата бити интензивирана. Министарка је исказала захвалност поводом донације 2 000 доза вакцина „Спутњик В“ Црној Гори од стране Републике Србије, што је израз солидарности и пријатељства. Нагласила је потребу даљег унапријеђења постојећих добросусједских односа и континуитета сарадње између двије државе. У складу са тим, навела је да ће се Црна Гора активно залагати за динамизирање европске интеграције Западног Балкана, нагласивши да је чланство у ЕУ приоритетни спољнополитички циљ Црне Горе.

Министар Стефановић је министарки Ињац честитао именовање на функцију министарке одбране Црне Горе. Нагласио је да је јачање регионалне сарадње од кључног значаја како за међусобно повјерење тако и за стабилност региона Западног Балкана, те да Црна Гора и Србија треба да подстакну развој и реализацију активности у оквиру билатералне одбрамбене сарадње.
 
Министри су се сагласили да постоји простор за унапрјеђење сарадње у области одбране у предстојећем периоду, које би се одвијало у обостраном интересу, а ишло у прилог регионалној безбједносној стабилности.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране