Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Војска Црне Горе наставља да помаже у борби против пандемије коронавируса

Војска Црне Горе наставља да помаже у борби против пандемије коронавируса
Датум објаве: 04.03.2021 12:57 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Војска Црне Горе наставља са активностима у борби против пандемије коронавируса. Овога пута припадници ВЦГ распоређени су на више пунктова у Подгорици и Никшићу, градовима са највећим бројем обољелих.

Циљ је да се грађани подсјете на поштовање мјера и важност појединачне одговорности у овој веома значајној борби за цијело црногорско друштво. „Војска у континуитету даје свој допринос и овом приликом жели да упути грађане на значај поштовања мјера у тренутку када имамо велики број заражених. ВЦГ показала је да је увијек уз своје грађане када је најпотребније“, казао је потпоручник Филип Ракоњац, официр за односе са јавношћу у Генералштабу ВЦГ.

На девет пунктова у двије црногорске општине припадници Војске грађанима дијеле заштитне маске и средства за дезинфекцију. Војска Црне Горе је од почетка пандемије активно укључена у борбу против ширења коронавируса у Црној Гори, што је дио њене треће мисије, а то је пружање подршке цивилним институцијама и становништву приликом супротстављања различитим врстама изазова, ризика и пријетњи невојне природе.

„Војска је од марта прошле године укључена у чишћење јавних површина, здравствених и других јавних објеката, чувала је карантине, достављала помоћ угроженом становништву, као и обављала медицински транспорт. Наравно, наше екипе су у континуитету на терену и баш данас деконтаминирају здравствене установе у Никшићу. Новина је да ће у наредним данима пунктови Војске бити распоређени и у Бару”, истакао је потпоручник Ракоњац. Он је позвао градјане да поштују мјере, носе маске и држе дистанцу, јер чувајући себе чувамо и друге.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ