Manja slova Veća slova RSS
>

Vojska Crne Gore nastavlja da pomaže u borbi protiv pandemije koronavirusa

Vojska Crne Gore nastavlja da pomaže u borbi protiv pandemije koronavirusa
Datum objave: 04.03.2021 12:57 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Vojska Crne Gore nastavlja sa aktivnostima u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ovoga puta pripadnici VCG raspoređeni su na više punktova u Podgorici i Nikšiću, gradovima sa najvećim brojem oboljelih.

Cilj je da se građani podsjete na poštovanje mjera i važnost pojedinačne odgovornosti u ovoj veoma značajnoj borbi za cijelo crnogorsko društvo. „Vojska u kontinuitetu daje svoj doprinos i ovom prilikom želi da uputi građane na značaj poštovanja mjera u trenutku kada imamo veliki broj zaraženih. VCG pokazala je da je uvijek uz svoje građane kada je najpotrebnije“, kazao je potporučnik Filip Rakonjac, oficir za odnose sa javnošću u Generalštabu VCG.

Na devet punktova u dvije crnogorske opštine pripadnici Vojske građanima dijele zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju. Vojska Crne Gore je od početka pandemije aktivno uključena u borbu protiv širenja koronavirusa u Crnoj Gori, što je dio njene treće misije, a to je pružanje podrške civilnim institucijama i stanovništvu prilikom suprotstavljanja različitim vrstama izazova, rizika i prijetnji nevojne prirode.

„Vojska je od marta prošle godine uključena u čišćenje javnih površina, zdravstvenih i drugih javnih objekata, čuvala je karantine, dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu, kao i obavljala medicinski transport. Naravno, naše ekipe su u kontinuitetu na terenu i baš danas dekontaminiraju zdravstvene ustanove u Nikšiću. Novina je da će u narednim danima punktovi Vojske biti raspoređeni i u Baru”, istakao je potporučnik Rakonjac. On je pozvao gradjane da poštuju mjere, nose maske i drže distancu, jer čuvajući sebe čuvamo i druge.

MINISTARSTVO ODBRANE