Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Новоименовани изасланик одбране Грчке у наступној посјети Министарству одбране

Новоименовани изасланик одбране Грчке у наступној посјети Министарству одбране
Датум објаве: 05.04.2021 16:40 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Новоименовани изасланик одбране Републике Грчке, пуковник Александрос Радицис боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе. Том приликом, у одвојеним сусретима, састао се са министарком одбране проф. др Оливером Ињац и в.д. замјеника начелника Генералштаба ВЦГ, пуковником Александром Пантовићем.


Министарка Ињац је указала на традиционално добре односе двије земље, које су данас, након 140 година од успостављања дипломатских односа, савезнице у најразвијеној заједници демократија, апострофирајући да ће Црна Гора наставити снажно да промовише евроатлантске вриједности и принципе сарадње. Захвалила се за континуирану помоћ Грчке, како политичку тако и експертску, нашем европском путу, укључујући и подршку европској перспективи цијелог региона. Инајц је посебно нагласила динамику сарадње Министарства одбране са грчким војним школама и изразила увјерење да ће укупна одбрамбена сарадња двије земље у наредном периоду бити додатно ојачана и унапријеђена, како у својству НАТО савезника, тако и на билатералној основи.

Пожеливши пуковнику Радицису успјешан рад на новој дужности, замјеник начелника Генералштаба ВЦГ, пуковник Александар Пантовић истакао је партнерске и пријатељске односе Грчке и Црне Горе и указао на значај учешћа Грчке у Програму заштите ваздушног простора Црне Горе (Аир Полицинг), од јуна 2018. године, на чему смо посебно захвални. Посебно је захвалио на континуираној подршци коју Р. Грчка пружа Министарству одбране и Војсци Црне Горе у домену војног образовања напомињући да је до сада 20 официра ВЦГ успјешно завршило школовање на престижним војним академијама Грчке.

мод

Пуковник Радицис се захвалио на указаном гостопримству у Црној Гори, уз очекивање да ће план билатералне сарадње оружаних снага двије државе бити додатно унапријеђен током трајања његовог мандата. Он је истакао да ће Република Грчка и у будућем периоду, наставити са подршком Црној Гори и њеној Војсци у свим аспектима.