Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарка Ињац са новоименованим амбасадором Француске у Црној Гори Кристијаном Тимонијеом

Министарка Ињац са новоименованим амбасадором Француске у Црној Гори Кристијаном Тимонијеом
Датум објаве: 07.04.2021 14:06 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Новоименовани амбасадор Републике Француске у Црној Гори Кристијан Тимоније, боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране и састао са министарком проф. др Оливером Ињац.


Министарка Ињац је захвалила амбасадору на подршци коју Француска пружа Црној Гори на путу ЕУ интеграција, као и у склопу заједничких активности у оквиру чланства у НАТО. Истакла је да се успјешност сарадње у домену одбране огледа у високом степену реализације активности предвиђених плановима билатералне сарадње који се потписују на годишњем нивоу. Посебно је нагласила задовољство због успјеха реализације у специфичним околностима изазваним пандемијом вируса Цовид-19, што свједочи о посвећености Црне Горе и Француске одржавању снажних пријатељских односа и успјешне сарадње, у циљу промовисања европских вриједности, као и очувања мира и стабилности на глобалном нивоу.

Амбасадор Тимоније је изразио задовољство сусретом, истичући да се дугогодишњи дипломатски односи Француске и Црне Горе темеље на очувању истинских демократских вриједности, уз његовање сарадње на бројним пољима од заједничког интереса. Посебно је нагласио значај одбрамбене сарадње у оквиру Алијансе, као и очекивање да ће се током мандата министарке Ињац билатерална сарадња у овом домену додатно развијати и продубљивати, кроз имплементацију заједничких пројеката између министарстава одбране и оружаних снага двије земље. Тимоније је казао да ће Француска наставити да пружа подршку Министарству одбране Црне Горе у циљу усавршавања људских ресурса, учешћу у међународним мисијама и операцијама, као и на другим пољима од обостраног интереса.
 
Састанку су присуствовали и изасланик одбране Републике Француске, пуковник Фабрис Дуда, и начелница Дирекције за међународну сарадњу, Жана Шпадијер.