Manja slova Veća slova RSS
>

Završen kurs za skladištenje i upravljanje municijom

Završen kurs za skladištenje i upravljanje municijom
Datum objave: 29.04.2021 13:48 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

U Centru za obuku u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, kao i u vojnim objektima  „Brezovik“ i „Nova Lokacija“, u periodu od 08.04. do 29.04.2021. godine, održan je „Osnovni praktični kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom“ od strane ekspertskog tima Federalnog Ministarstva odbrane Republike Austrije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

 

Navedeni kurs predstavljao je nastavak „Osnovnog teorijskog kursa za sigurno skladištenje i upravljanje municijom“ i u mnogome je doprinio da predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore stečeno teorijsko znanje, prvenstveno u domenu sigurnog skladištenja, rukovanja i održavanja ubojnih sredstava, primijene i u praksi.

 

Na završnoj svečanoj ceremoniji koja je organizovana u čast dodjele sertifikata polaznicima kursa, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore su istakli značaj ove obuke, čestitali polaznicima kursa na postignutim dobrim rezultatima i uputili veliku zahvalnost predstavnicima FMO Republike Austrije.

 

Šef tima instruktora FMO Republike Austrije Werner Kernmajer je istakao da Federalno Ministarstvo odbrane Republike Austrije ima dobru dugogodišnju saradnju sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i da vjeruje da će ona biti dodatno unaprijeđena u budućnosti, kako kroz nastavak obuke sigurnog skladištenja ubojnih sredstava, tako i kroz obuke praćenja hemijske stabilnosti baruta QPAC i QPAC+ metodom.mod